Over LEF!

Waar staat Lef voor?

Lef staat voor durf en voor moed, voor leven. Lef is afgeleid van het Hebreeuwse woord LEV wat ‘je hart’ betekent. Deze aspecten, durf, moed, je hart, zijn prachtig te combineren én zijn heel belangrijk in het leven. Ik vertaal het naar “leven vanuit je hart”, en ja, daar heb je lef voor nodig!

Je hart is het centrum van jezelf, je vertrekpunt. Soms zijn er hindernissen of zijn we de weg naar ons hart even kwijt. LEF! is er om deze hindernissen te overwinnen, om weer vol vertrouwen verbinding te maken met je hart en zo vanuit je centrum vol in het leven te staan. Dit betekent niet dat je geen hobbels meer op je pad zult tegenkomen! Maar met dit gereedschap zal je ze makkelijker kunnen overwinnen.

Lef heb je als je vanuit je hart wilt leven en je hart wilt volgen. Lef heb je ook als je naar jezelf durft te kijken, naar wat je eigen aandeel in iets is. Lef heb je ook als je bereid bent om aan je zorgen en problemen te werken. Lef heb je als je wilt veranderen.

Praktijk LEF! is er voor die kinderen, jongeren, volwassenen en ouder(s)/verzorger(s) die hier naar willen kijken en er wat mee willen doen.

“Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” – Antoine de Saint-Exupéry

Over Mariëtte Verschure

Achtergrond

Jarenlang heb ik met heel veel plezier in de kinderopvang gewerkt. Zo rond mijn 40ste wilde ik mijn blik verruimen, me verder ontwikkelen en me richten op kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Zo kwam ik uit bij de driejarige HBO-opleiding kinder-/jeugdtherapie. Tijdens deze opleiding begon ik steeds meer te beseffen dat dit was wat ik wilde en kreeg ik een nieuw doel voor ogen. Namelijk, een eigen praktijk voor kinder- en jeugdtherapie. Stap voor stap ben ik daar steeds meer vorm aan gaan geven en ik geef nu therapie en trainingen aan kinderen/jongeren en hun opvoeders.

Om goed op de hoogte te blijven van alles wat met mijn werk te maken heeft en me verder te blijven ontwikkelen, volg ik met regelmaat opleidingen en cursussen. O.a. HBO Medische Basiskennis en gezinsopstellingen in 2012. Opleiding tot Stiefplan-Coach in 2013. Opleiding Relatietherapie in 2014. Verder neem ik deel aan een intervisiegroep bestaande uit 5 enthousiaste therapeuten die een keer per maand bij elkaar komen.

Missie

Kinderen zijn de toekomst! Ze verdienen het om gezien te worden. Ze hebben recht om liefde, aandacht en respect te ontvangen. Ik ga er vanuit dat elk kind met een stralend hart geboren wordt. Dit is je centrum, je bron. Door bepaalde dingen die je in je leven tegenkomt of meemaakt kan het zijn dat je minder gaat stralen. Dat je dus uit je centrum, je bron gaat. Het is mijn wens dat het kind de weg naar het hart weer weet te vinden. En het hart weer als vertrekbasis kan ervaren. Dit zal veel vreugde, liefde en verbondenheid geven. Van hieruit kan het kind weer vanuit zijn/haar eigen-wijsheid het leven gaan leven. Dan kan het weer gaan stralen en als liefdevol en krachtig mens de wereld in gaan. Ik werk vanuit een open, veilige, liefdevolle en respectvolle benadering. Kinderen laten ons zoveel zien en hebben ons zoveel te vertellen, het is alleen dat wij onze ogen, oren, voelsprieten en hart er wel voor moeten openen. En dat is wat ik met heel veel liefde doe.