Informatie voor kinderen

Onderstaande informatie is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 9 jaar om zelf te lezen of om voorgelezen te worden.

Hallo,

Jij leest deze informatie waarschijnlijk (of krijgt deze informatie voorgelezen), omdat je op de één of andere manier niet helemaal lekker in je vel zit. Of omdat je vader en/of moeder of iemand anders zich misschien zorgen om je maakt.

Graag wil ik jou vertellen wie ik ben en wat ik doe.
Ik ben Mariëtte Verschure en mijn praktijk heet LEF! Lef betekent durf en moed. Weet je wat nou zo mooi is? Het woord lef komt uit het Hebreeuws en het betekent ‘je hart’. En dat is nou net wat ik zo belangrijk vind; ‘je hart’. In je hart zit het vol met mooie dingen. Soms weten we dat niet meer of zit het tegen en kan je hart niet zo hard stralen als het zou willen. Het is mijn wens om jou weer in je hartenkracht te krijgen. Te ‘leven vanuit je hart’. Wat ik merk aan de kinderen die bij mij komen is dat ze heel veel plezier en Lef hebben om op zoek te gaan naar hun hartenkracht. En dat vind ik heel erg knap.

Nou vraag je je misschien af wie er bij mij komt.
Soms lukt het niet om van binnenuit naar buiten te stralen en blij te zijn. Dit kan komen, omdat je misschien ergens last van hebt. Misschien heb je last van nare gevoelens of maak jij je zorgen om nare dingen. Of doe je dingen die je eigenlijk gewoon niet wilt doen, maar op de één of andere reden wel doet. Misschien voel jij je anders, of voel je je alleen. Voel jij dingen van andere mensen. Word je snel boos of verdrietig. Mis je iemand heel erg. Ben je ergens bang voor of heb je het gevoel dat anderen je niet snappen. Of wil je leren om te gaan met iets wat je hebt of er aan te wennen. Het kan ook zijn dat je het gewoon niet weet. Kortom je voelt je niet zo blij als je zou willen zijn.

Ik kan me voorstellen dat dat heel naar is voor jou. Gelukkig hoef je er niet mee rond te blijven lopen! Ik kan jou daarbij helpen als je dat zou willen. Als je bij mij komt gaan we samen op onderzoek uit en gaan wij bekijken hoe jij weer kan gaan stralen en blij kan worden. Dat je dus weer de stralen krijgt die bij jou horen en dat je gaat stralen vanuit je hart. Ik wil jou daar heel graag bij helpen, zodat je het later zelf kan.

Hoe gaat dat dan?

Eerst is er een gesprek met je vader en/of moeder. Daarna mag jij elke week alleen een uurtje komen. We zullen samen praten en ik zal goed luisteren naar wat jij allemaal te vertellen hebt. Ik heb allemaal spelletjes, knuffels, knutsel-, teken- en verfspullen en leuke oefeningen om samen te doen. Als je dan ongeveer 3 à 5 keer bij mij bent geweest komen je vader en/of moeder weer hier om met mij te praten. Ik vertel ze dan wat wij doen, wat belangrijk is voor jou en hoe we dat samen voor elkaar kunnen krijgen. Zo werken we samen aan dingen die jou weer in je kracht brengen. Ik vertel ze niet wat jij mij hebt verteld! Dat is echt iets tussen jou en mij. Ik vertel alleen datgene wat ik van jou mag vertellen en daar hebben we het van tevoren over. Jij mag natuurlijk alles wat jij wilt aan je ouders vertellen, daar ben jij de baas over.

Een wens is iets wat jij diep in je hart zou willen. Iets waar jij je hart heel blij van voelt worden.

Stel je voor, je mag nu een hartenwens doen… wat zou jij dan nu zelf het liefste wensen?

Het zou best kunnen zijn dat jij het spannend vindt om bij mij te komen. Daar heb je best lef voor nodig. Wat ik heel belangrijk vind, is dat je weet dat we dingen doen waar jij je goed bij voelt. Alles wat we doen, doen we om jou weer te laten stralen en beter te laten voelen.

Je mag ook eerst gewoon eens komen kijken bij mij, dan nemen we even de tijd zodat jij de praktijk kunt bekijken, vragen kunt stellen en zodat je mij even gezien hebt.

Als je wilt, kun je me ook een vraag mailen.