Informatie voor jongeren

Op deze pagina kun je lezen wat praktijk LEF! jou te bieden heeft. Ik ben Mariëtte Verschure en mijn praktijk heet LEF! Lef betekent durf, moed. Het woord lef komt uit het Hebreeuws en betekent: ‘je hart’.

Praktijk LEF! is een praktijk voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die op een bepaald moment in hun leven extra hulp kunnen gebruiken. Je kunt naar praktijk LEF! toekomen als je last hebt van bijvoorbeeld het volgende:

  • je hebt nare gevoelens/gedachten of je maakt je zorgen om dingen
  • je voelt je anders dan anderen, je voelt je alleen en het is moeilijk om vrienden te maken
  • je zit met bepaalde levensvragen
  • je voelt sferen en dingen uit je omgeving goed aan en hebt hier last van
  • je wordt gepest of pest anderen
  • je hebt bepaalde angsten
  • je bent snel boos/agressief
  • je hebt te maken met verdriet vanwege afscheid van een dierbare
  • je hebt een nare ervaring meegemaakt waar je last van blijft houden

Het kan ook zijn dat je van iets heel anders last hebt of gewoon niet weet wat het is of niet goed weet hoe je dit duidelijk kan maken.
Ik kan me voorstellen dat dit heel vervelend voor je is. Gelukkig hoef je er niet mee rond te blijven lopen. Als je zou willen, kan ik je helpen hier weer uit te komen. Als je bij me komt, zal ik met aandacht luisteren naar wat jij te vertellen hebt. Via o.a. spellen en gesprekken gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw probleem, stellen we een doel en zetten we een strategie uit hoe we stap voor stap dat doel kunnen bereiken.

Hoe kom je bij LEF! binnen?

Nadat er telefonisch een afspraak is gemaakt komen eerst je vader en/of moeder bij mij voor een gesprek. Als je 16 jaar of ouder bent, mag je zelf beslissen of je het nodig vindt dat je ouders komen. In dit gesprek vertellen zij waar zij zich zorgen over maken.

Hierna heb ik gesprekken met jou alleen. Deze gesprekken duren ongeveer 1 uur en zullen meestal een keer per week plaatsvinden.

Nadat jij een aantal keren bij mij bent geweest, is er weer een gesprek met je ouders. Als je 16 jaar of ouder bent mag je zelf beslissen of je het nodig vindt dat dit gesprek plaatsvindt. Jij mag natuurlijk bij dit gesprek aanwezig zijn als je dat wilt. In dit gesprek kunnen jouw ouder(s) vragen stellen, wordt er besproken hoe het met je gaat, wat belangrijk is voor jou, wat je doel is en hoe we daar aan werken. Ik vertel je ouders niet wat jij mij vertelt hebt in de sessies. Dat is privé en iets tussen jou en mij. Ik vertel alleen datgene wat ik van jou mag vertellen en daar hebben we het dan van tevoren over. Jij mag natuurlijk alles wat jij kwijt wilt aan je ouders vertellen, dat beslis jij zelf.

Het zou best kunnen zijn dat jij het spannend vindt om hier naar toe te komen. Daar heb je best lef voor nodig. Je mag ook eerst gewoon eens komen kijken bij mij, dan nemen we even de tijd zodat jij de praktijk kan bekijken, vragen kunt stellen en zodat je mij even gezien hebt.

Als je wilt kun je me ook een vraag mailen.